THEMATAFEL

POWERHouten kent een logische opbouw:

Het begin is een introductiebijeenkomst waarin belangstellenden kennis kunnen nemen van de inhoud van de serie workshops; in de bijeenkomst wordt een proeve van de workshops gegeven en uitgelegd hoe de opbouw van de workshops is.

Na de introductiebijeenkomst volgt een serie van vijf workshops, afgerond met een terugkombijeenkomst; daar kunnen de deelnemers van de workshops onder meer vertellen welke projecten ze individueel of in groepen (kringen) hebben opgezet/uitgevoerd in vervolg op de workshops.

De laatste stap is de thematafel. Een bijeenkomst van alle deelnemers uit alle voorgaande series van workshops met hun introducees, alle begeleiders, leden van de projectgroep en de Adviesgroep. Het doel is onderlinge kennismaking van alle deelnemers uit alle series rondom een thema.

De eerste thematafel keer zou gaan over het levenstestament *). In een interactieve sessie met notaris Stigter worden alle vragen rondom het levenstestament behandeld. Maar er is uiteraard ook veel ruimte voor nadere kennismaking.

*) Dit thema kon door droeve persoonlijke omstandigheden helaas niet doorgaan. Het vervangend thema was "eigendom en andere zakelijke rechten". Het thema levenstestament wordt op 6 november alsnog behandeld in de volgende thematafel.

De eerste thematafel werd gehouden op vrijdag 17 mei vanaf 14.00 uur in sociaal cultureel centrum Schoneveld. Tijdens een zeer geanimeerde bijeenkomst werd naast het thema veel aandacht besteed aan nieuwe initiatieven vanuit de deelnemers. Een van die initiatieven is het opzetten van een POWERcafé in Houten voor deelnemers en introducees; er is een werkgroep geformeerd die nader onderzoek naar de mogelijkheden gaat doen. Om een beeld te geven van wat anderen hebben gedaan hierna een sfeerbeeld van het POWERcafé in Zutphen.

De volgende thematafel vond plaats op 6 november 2019 en ging over het thema "levenstestament". Hiermee werd de belofte ingelost om dit thema, dat eerder helaas moest worden afgelast, alsnog te behandelen. Ook nu was notaris Stigter onze gids.

Het volledige programma luidde:

13.45 uur         Inloop, koffie, thee.

14.00 uur         Opening:  Voortgang van POWERHouten en de workshops

                        Kort rondje langs flappen met inventarisatie van de Kringen en activiteiten die met elkaar zijn gestart.

                        Wat leuk dat jij hier bent! Kennismaken met andere Powerdeelnemers

14.45 uur         High Tea en bijpraten.

15.30 uur         Notaris mevrouw M. Stigter zal ons door het onderwerp Levenstestament leiden. Het testament is voor veel mensen     

                        bekend: dat gaat over de nalatenschap. Een levenstestament gaat over afspraken die gelden tijdens het leven. Hierin leg je

                        keuzes en wensen vast voor als je zelf niet kan handelen, denk aan ziekenhuisopname of bij dementie. Wie mag dan namens jou

                        handelen? Is dat een machtiging? Kan je dat zelf op papier zetten? En waar moet je nog meer aan denken?

                        We willen dit op een interactieve manier doen, zodat jouw vragen aan bod komen. Wil je daarom van tevoren je vragen over het    

                        maken van een levenstestament op papier te zetten en deze meenemen.

17.00 uur         Drankje en hapje.

 

==> Inmiddels wordt alweer hard gewerkt aan een 3e thematafel dit keer rondom het thema "VRIENDEN MAKEN, HOE DOE JE DAT??

Zoals vermeld op de tab NIEUWS is de derde thematafel helaas uitgesteld wegens Corona.