Welkom op de site van POWERHouten

 

Er zijn geen algemene regels voor het ouder worden, wel gemeenschappelijke vragen: Wat wil ik, wat kan ik, met wie voel ik me verbonden? Wat geeft mij energie, waarvoor ga ik me inzetten? De behoefte ontstaat om te praten met anderen hoe zij bij het ouder worden keuzes maken, nadenken over huisvesting en gezondheid, hoe zij in het leven staan, zorgen voor anderen en zichzelf en hun energie verdelen.

POWER Houten organiseert sinds 2018 jaarlijks een serie van vijf workshops POWER, VEERKRACHT OP LEEFTIJD. De workshops zijn opgebouwd aan de hand van de vijf thema’s. (Lees hierover meer in de rubriek Wat is Power)

Voor wie is Power Houten?

  • Power Houten is voor senioren die willen investeren in persoonlijke groei, sociale netwerken en zinvolle activiteiten,

  • voor senioren die willen bij blijven en ontdekken wat voor hen van belang is,

  • en wat zij kunnen doen om hun veerkracht te vergroten.

Power Houten is opgezet door een aantal enthousiaste vrijwilligers en is aangesloten bij de landelijke koepel ‘Power Veerkracht op Leeftijd’, kortweg PowerVoL (www.veerkrachtopleeftijd.nl)

Een kleine projectgroep doet de organisatie van activiteiten. Daarnaast is er een begeleidersgroep, bestaande uit ervaren begeleiders. Zij bewaken de kwaliteit van al het materiaal dat in de workshops wordt gebruikt en doen - in wisselende tweetallen - de feitelijke begeleiding van de workshops.

Allen zijn vrijwilligers, die zonder vergoeding dit project uitvoeren.

Impressie van een workshop in 2019

 

De linkjes hieronder geven een goed beeld van de organisatie "Veerkracht op Leeftijd" en reacties van deelnemers